Best Whitening Toothpaste
Badge field

Najbolja pasta za zube za izbeljivanje: Pet znakova da ste izabrali pobednika za savršen osmeh

Published date field

Za čitanje ovog članka je potrebno 2,5 minuta

Sadržaj

  1. Aktivni sastojci
  2. Zaštita gleđi
  3. Druge prednosti
  4. Udobnost i osetljivost

 

Kada odete do police sa pastama za zube u bilo kojoj apoteci i videćete mnoge proizvode koji tvrde da su najbolja pasta za zube za izbeljivanje. Ali proizvodi za izbeljivanje se toliko razlikuju u aktivnim sastojcima i prednostima da donošenje pravilnog izbora može biti teško. Bez obzira da li želite samo svetliji osmeh ili ste primetili da vaši zubi nisu više tako beli kao nekada, razumevanje razlike između svih ovih proizvoda za izbeljivanje može vam pomoći da suzite izbor.

Aktivni sastojci

Najveća razlika među proizvodima za izbeljivanje zuba je njihov aktivni sastojak. Postoje dve osnovne vrste proizvoda od kojih svaki koristi različite ključne sastojke    :

  1. Paste za izbeljivanje zuba koje uklanjaju površinske mrlje. Sredstva za uklanjanje površinskih mrlja izbeljuju zube koristeći abrazivne sastojke koji u suštini poliraju zube. Oni zapravo ne menjaju boju vaših zuba, ali mogu ukloniti deo promene boje. Imajte na umu da, iako nisu uključeni agensi za izbeljivanje, paste za zube za uklanjanje površinskih mrlja mogu vremenom da izazovu osetljivost zuba. Ako imate neprijatni osećaj na zubima ili postanu osetljivi nakon pranja zuba ovim proizvodima, prestanite da ih koristite.

  2. Paste za zube za izbeljivanje i gelovi za izbeljivanje. Za još sjajniji osmeh, potražite pastu za izbeljivanje zuba koja sadrži sredstvo za izbeljivanje kao što je vodonik peroksid ili karbamid peroksid. Oba mogu izbeliti tamne mrlje kako bi promenili boju emajla u svetlije belu. Obično možete postići brže rezultate sa proizvodom koji izbeljuje zube umesto da jednostavno uklanja površinske mrlje.

Zaštita gleđi

Kada vam zubi postanu beli, upotreba paste za zube koja jača i štiti gleđ može pomoći da vaši zubi ostanu sjajni. Učvršćujući slabije tačke na zubima, pasta za zube koja štiti gleđ otežava prodiranje mrlja i žućenje zuba. To je idealan proizvod za održavanje koji pomaže da vaši zubi ostanu beli i sjajni. Izaberite pastu za zube dizajniranu da pomogne u jačanju i zaštiti gleđi.

Druge prednosti

Pošto nemate vremena da koristite nekoliko proizvoda svaki put kada perete zube, najbolja pasta za izbeljivanje ima i druge prednosti, kao što su zaštita od karijesa i osveživanje daha, takođe može pomoći u poboljšanju zdravlja desni. Uverite se da pasta za izbeljivanje zuba koju odaberete sadrži fluorid za sprečavanje karijesa, zajedno sa blagim abrazivom, kao što je natrijum lauril sulfat, koji pomaže da zubi budu čisti i bez mrlja.

Udruženje stomatologa Singapura predlaže da stomatolog obavi odgovarajući pregled kako bi se odredio najprikladniji tretman za izbeljivanje kada su u pitanju procedure izbeljivanja/beljenja. Ovo je još važnije za osobe sa istrošenim zubnim gleđi, desnima koje se povlače, osetljivim zubima, netretiranim karijesima i teško restauriranim zubima, jer prema SingHealth-u, izbeljivanje nije moguće na restauracijama kao što su amalgam ili plombe koje su promenili boju, na metalnim i keramičkim krunicama itd.

Udobnost i osetljivost

Istina je da najčešći neželjeni efekat sastojaka za izbeljivanje može biti neka blaga osetljivost zuba. Ako se žalite na bolove zuba i desni nakon što pređete na pastu za izbeljivanje, možda će vam trebati pasta sa blažim aktivnim sastojcima. Pokušajte da pređete na pastu za zube za površinsko uklanjanje mrlja. umesto paste za izbeljivanje zuba ili potražite pastu za izbeljivanje formulisanu za osetljive zube kako biste iskoristili prednosti paste za izbeljivanje zuba bez ikakvih neprijatnosti.

Pasta za izbeljivanje zuba je bezbedna za celu vašu porodicu, ali nikada ne škodi da razgovarate sa svojim stomatologom o drugim opcijama za belji osmeh. Gledajući listu sastojaka i proveravajući prednosti, možete pronaći najbolju pastu za izbeljivanje za vas.


 

 

Ovaj članak ima za cilj da promoviše razumevanje i znanje o opštim temama oralnog zdravlja. Nije predviđeno da bude zamena za profesionalni savet, dijagnozu ili lečenje. Uvek tražite savet svog stomatologa ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika u vezi sa svim pitanjima koja imate u vezi sa zdravstvenim stanjem ili lečenjem.