Predstavljamo prvu tubu za pastu za zube koja se može reciklirati

Prvu tubu za pastu za zube koja se može reciklirati

Kako da recikliram?

 

Kako da recikliram?

Kako da recikliram tubu? Da li je potrebno da je isečem i uklonim preostalu pastu za zube iz tube ili da je nekako isperem?

SAZNAJ VIŠE

 

What it tube made from

 

Od čega je proizvedena ova tuba?

Tuba je prvenstveno napravljena od plastike pod nazivom HDPE (engl. High Density Poliethilene, Etilen visoke gustine), broj 2. Poklopac je proizveden od plastike PP (engl. Polypropelyene, Polipropilen) broj 5.

SAZNAJ VIŠE

 

Zašto delimo našu tehnologiju za tube?

 

Zašto delimo našu
tehnologiju za tube?

Ovaj projekt se ne radi o nama, radi se o nečemu većem. Deljenjem naše tehnologije, nadamo se da ćemo pokrenuti globalni prelazak na tube za pastu za zube koje se mogu reciklirati. Naš san je da sve tube (ne samo za pastu za zube) mogu da se recikliraju u praksi i u velikoj količini.

 

Šta se dešava nakon što se tube recikliraju?

 

Šta se dešava nakon što se tube recikliraju?

Predstavljamo vam brzi primer životnog ciklusa tuba. Kada se tuba nađe u toku za reciklažu, ona se šalje na mesta kao što su objekti za iskorišćavanje materijala gde se sortiraju, a zatim šalju kompaniji za obradu koja pretvara HDPE, uključujući i flaše, u male plastične kuglice. Ove kuglice se zatim pretvaraju u nove proizvode i ambalažu!

SAZNAJ VIŠE

 

Pitanja? Pronađite ih ovde

 • Kako da recikliram tubu?

  Da li je potrebno da je isečem i uklonim preostalu pastu za zube iz tube ili da je nekako isperem?
  Prvo proverite da li se na vašoj tubi nalazi jedan od ovih simbola:

  HDPE Logo
  Recycle Tube logo

  Širom sveta prebacujemo naš kompletan portfolio pasti za zube u tube koje se mogu reciklirati. Ovaj izazov smo započeli 2019. godine i biće završen 2025. godine, tako da nisu sve tube trenutno pogodne za reciklažu*.

  *Za više informacija, pogledajte lokalna pravila o odlaganju smeća i reciklaži.

 • Da li se poklopci mogu reciklirati?

  Da, poklopci se tehnički mogu reciklirati i najbolje je da se poklopac vrati na tubu pre odlaganja u korpu za smeće. Time ćete pomoći u izbegavanju stvaranja smeća od poklopaca. Poklopci su izrađeni od drugačije plastike u poređenju sa tubom i stoga neke kompanije za reciklažu preferiraju da se poklopci uklone pre reciklaže tuba. Proverite lokalna pravila za reciklažu da biste bili sigurni. Nastavljamo sa istraživanjem da konvertujemo sve naše poklopce u materijal koji je kompatibilniji sa HDPE tokom.

 • Šta činite da biste osigurali da kompanije za reciklažu prihvataju ove tube?

  Zapravo, mnogo toga. Predvodimo industrijske grupe i sarađujemo sa industrijskim partnerima globalno po pitanju obrazovanja o mogućnosti reciklaže i širem prihvatanju tuba koje se mogu reciklirati. Delimo naše znanje i tehnologiju sa svim drugim zainteresovanim kompanijama. Takođe potvrđujemo mogućnost sortiranja tuba putem testiranja u laboratorijama i objektima za reciklažu da bismo se uverili da nema previše pogrešnog sortiranja. Što se na tržištu više koriste tube koje se mogu reciklirati i što veći broj kompanija za reciklažu bude obavešteno o tubama koje se mogu reciklirati, to će jednostavnije biti za obrađivače da recikliraju tube koje im pristižu.

 • Zašto se neke tube mogu reciklirati, a neke ne?

  Plan je da sve naše tube za pastu za zube budu u mogućnosti da se recikliraju do kraja 2025. godine. Potrebno je vreme da se obavi promena i tokom tog perioda, neke od naših pasti za zube pristizaće u tubama koje se mogu reciklirati, dok kod nekih ta promena još uvek neće biti obavljena. Za sada, proverite da li vaša tuba ima jednu od oznaka u nastavku pre nego što je reciklirate:

  HDPE Logo
  Recycle Tube logo
 • Da li je ova tuba biološki razgradiva?

  Ne, ova tuba (kao i generalno plastika) nije osmišljena tako da bude biološki razgradljiva. Plastika sa oznakom br. 2 HDPE koja se koristi u našim tubama osmišljena je da bude „cirkularna” tako da se materijal može ponovo obraditi u sklopu novih proizvoda i ambalaža.

 • Ova tuba je i dalje napravljena od plastike – kako će to pomoći životnoj sredini?

  Naše tube koje se mogu reciklirati napravljene su od plastike br. 2 HDPE, što je vrsta plastike koja se najviše reciklira. HDPE se može pretvoriti u sve vrste novih stvari, uključujući građevinske materijale i novu ambalažu. Prelazak na plastiku koja se može reciklirati ima potencijal da spreči bacanje milijardi tuba na smetlišta.

 • Od čega je proizvedena ova tuba?

  Tuba je prvenstveno napravljena od plastike pod nazivom HDPE (engl. High Density Poliethilene, Etilen visoke gustine), broj 2.

  Poklopac je proizveden od plastike PP (engl. Polypropelyene, Polipropilen) broj 5.

 • Zašto delimo našu tehnologiju za tube?

  U Ovaj projekt se ne radi o nama, radi se o nečemu većem. Deljenjem naše tehnologije, nadamo se da ćemo pokrenuti globalni prelazak na tube za pastu za zube koje se mogu reciklirati. Naš san je da sve tube (ne samo za pastu za zube) mogu da se recikliraju u praksi i u velikoj količini.

 • Šta se dešava nakon što se tube recikliraju?

  Predstavljamo vam brzi primer životnog ciklusa tuba.

  Kada se tuba nađe u toku za reciklažu, ona se šalje na mesta kao što su objekti za iskorišćavanje materijala gde se sortiraju, a zatim šalju kompaniji za obradu koja pretvara HDPE, uključujući i flaše, u male plastične kuglice. Ove kuglice se zatim pretvaraju u nove proizvode i ambalažu!